Overslaan

Waarom een barnsteen ketting? Onze ervaring....


Een Barnsteen ketting, wat nu?

Met een dochter van bijna 2 kan ik zeggen "been there done that!" wij kregen een barnsteen ketting van onze geode vrienden toen onze dochter tandjes kreeg. Ze was er super vroeg bij, rond 4 maanden en voor ons was het een uitkomst. Omdat het bij onze dochter werkte zijn wij wat meer onderzoek gaan doen naar barnstenen en wij lazen best veel verhalen van mensen en kindjes met dezelfde ervaringen. 

Een Barnsteen kettinkje is ook gewoon mooi. 

Naast het feit of het wel of niet werkt is het ook gewoon een super leuk kettinkje om te zien. Onze dochter is er in ieder geval gek op en wil hem het liefste altijd dragen. Wij doen hem s'nachts wel af, er zou eigenlijk niets kunnen gebeuren maar stel je toch eens voor. Ik zou dit dan ook iedereen aanraden. Lekker overdag dragen en dan voor het slapen gaan afdoen. 

Is een Barnsteen ketting gevaarlijk?

Nee maar kinderen onder de 3 jaar kunnen het beste geen sieraden of iets dergelijks dragen buiten het zicht van de ouders. Dit raden wij dan ook aan met de Barnsteen kettinkjes welke wij verkopen. Er zitten kleine steentjes aan de ketting die eraf kunnen worden gebeten of getrokken.

Wat is Barnsteen? Of Baltische Barnsteen?

Baltisch barnsteen is gefossiliseerd hars van naaldbomen uit Scandinavisch gebied van ongeveer 44 miljoen jaar oud. Door de zuur in het hars welke door de huid wordt opgenomen helpen de stenen tegen tandpijn bij baby's. In Duitsland wordt het erg veel gebruikt en ook veel als kraamcadeau gegeven. 

Benieuwd naar onze collectie Barnsteen kettingen? Of een ketting cadeau geven? Wij bieden super leuke giftboxen aan in combinatie met andere verantwoorde producten. Kijk snel verder.